pondělí 28. září 2015

Nová verze programu Apidi-v6.x

  • Pro váhy připojované přes kabel byly přidány funkce pro přímé nastavování vah a záznamníku. Obsaženy jsou nejen funkce shodné s funkcemi samostatného ovladače se záznamníkem (přístroje s tlačítky a LCD displejem), ale jsou zde přidány i některé funkce navíc, jako např. možnost kalibrace teplotního čidla a kalibrace absolutní měřené hmotnosti. Samostatný ovladač tím již není pro nastavování vah a záznamníku nezbytný a můžete ho používat třeba jen jako záznamník.
  • Pro váhy s dálkovým přenosem byla přidána funkce automatické údržby SIM karet. Účelem této funkce je zabránit, aby GSM operátor dle smluvních podmínek nezablokoval SIM karty z důvodu jejich nečinnosti, anebo proto, že za určitý časový interval neproběhly žádné placené služby. Tato situace muže nastat např. u SIM karty v modemu počítače, pokud data z váhy pouze přijímáte a neodesíláte žádné nastavovací povely. Funkce údržby SIM karet je potřebná také pokud využíváte SMS zdarma mezi SIM kartami od ČEZu, kde je třeba občas odeslat alespoň jednu placenou SMS do jiné sítě a tím vyhovět jejich současným smluvním podmínkám. Údržbové SMS se odesílají na zadané telefonní číslo, nyní označované jako "číslo pro údržbu" (v předchozích verzích programu bylo označováno jako textové) a nastavit si ho můžete pomocí programu Apidi-nastavení ve volbě Nastavení. Volitelné parametry údržby a její aktivace se provádí ve volbě Servisní informace.
  • Nově je nyní k hlavnímu datovému souboru zaznam.txt vždy vytvořen i časově obrácený datový soubor, s názvem obraceny.txt. Tento obrácený soubor začíná od posledních záznamů a pokračuje směrem ke starším. Pokud se chcete podívat na poslední data v číselné formě, máte je po otevření obráceného souboru hned na začátku a nemusíte listovat až na konec.
  • Nově byla zařazena automatická archivace dat i grafů a udržba datového souboru při prvním přechodu do nového roku. S programem tak můžete pracovat kontinuálně, bez nutnosti ruční údržby dat, a k datům a grafům z minulých let se můžete kdykoliv vrátit a prohlížet si je v příslušném archivním adresáři. Archivní adresář má v názvu obsažen rok archivu, tj. např. pro rok 2014 je to adresář archiv2014 apod.
  • Současně byla provedena optimalizace programu a některá vnitřní zdokonalení jeho funkce.
Instalace novější verze pouze nahradí vlastní program, vaše data i nastavení zůstanou nedotčeny. Proto můžete ihned po provedení instalace programu pokračovat v běžné práci.
Doporučujeme používat vždy nejnovější verzi programu Apidi.

Program je ke stažení na http://www.apisdigital.cz/content/10-ke-stazeni

Žádné komentáře:

Okomentovat